تصویب آئین نامه کارآموزی دانشگاه و جلسه تبادل نظر درخصوص مسائل مختلف کارآموزی با حضور مدیران ارتباط با صنعت و کارآموزی دانشکده ها

     جلسه تبادل نظر درخصوص مسائل مختلف کارآموزی و بررسی نقاط ضعف و قوت اجرای آن در سنوات گذشته قبل از ظهر 18 اردیبهشت ماه 1401 با حضـور مدیـران ارتباط با صنعت و کارآمـوزی دانشکده ها در اتاق کنفرانس دفتـر همکاری های علمی، صنعتی و فناوری برگزار شد.

     در ابتدای جلسه آقای دکتر وحید گرشاسبی مدیر واحد کبد (کارآموزی، بازدیدهای صنعتی، دانش آموختگان) دفتر همکاری های علمی، صنعتی و فناوری ضمن معرفی واحد و 18 اقدام در دست انجام به گذشته دانشگاه و آچار بدست بودن دانشجویان که از نقاط قوت دانشگاه بود اشاره داشت و عنوان نمود یکی از مهم ترین اهداف واحد، احیای کارآموزی است.

     ایشان در ادامه به تصویب آئین نامه کارآموزی دانشگاه اشاره کرد و عنوان داشت: ما در آئین نامه مسئول کارآموزی و استاد کارآموزی را لحاظ کردیم، سرپرست کارآموزی نیز در واحد پذیرنده است. علاوه براین 4 شیوه را نیز برای تعیین محل کارآموزی درنظر گرفتیم: 1- سامانه ملی کارآموزی که مربوط به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است. 2- دفاتر تعاملات دفتر همکاری های علمی، صنعتی و فناوری 3- دانشکده و استاد کارآموزی 4- دانشجو، در این مورد محل حتما باید به تایید استاد کارآموزی برسد. نکته دیگر این که محل کارآموزی می بایست در داخل کشور و در خارج از دانشگاه باشد. در موارد خاص داخل دانشگاه موضوع حتما می بایست به تایید استاد کارآموزی و مسئول کارآموزی دانشکده برسد.

    دکتر گرشاسبی ادامه داد: ما در آئین نامه حضور دانشجویان را در جلسه توجیهی قبل از کارآموزی الزامی کردیم. همین طور یک بحث تشویقی را برای سرزدن اساتید به محل کارآموزی در نظر گرفتیم هرچند قصد ما اجباری کردن آن بود. موضوع دیگر تعیین ساعت کارآموزی بود به این صورت که برای دانشکده هایی که یک دوره کارآموزی دارند حداقل 240 ساعت را در نظر گرفتیم. نکته دیگر مواردی است که دانشجویان مورد تشویق قرار می گیرند. موضوع دیگر نمره پایانی است که از 20 نمره 15 نمره توسط استاد کارآموزی داده می شود و 5 نمره باقیمانده بوسیله مسئول کارآموزی دانشکده لحاظ می شود.

     وی افزود در هرحال قصد ما از برگزاری این جلسه شنیدن نقطه نظرات شماست.

آقای دکتر بوترابی معاون پژوهشی دانشکده مهندسی مواد و متالورژی: در انگلیس در رشته های مهندسی دانشجویان سه سال درس می خـوانند و سال چهارم را در کارخانه ها می گذرانند، پیشنهاد من این است که از دانشجوها بخواهیم در محل های کارآموزی به دنبال شش موضوع باشند: 1- در این کارخانه گردش مواد به چه صورت است (material) 2- ماشین آلات و ابزار آنها و به عنوان مثال نحوه نگهداری آنها چگونه است ((machinery & tools 3- متدها و روش تبدیل از کمیت به کیفیت به چه ترتیبی است (method) 4- گردش پول به چه نحوی است (money) 5- هرم نیروی انسانی چگونه است (man) 6- سیستم مدیریت کارخانه به چه صورت است (management) این شش محور ژاپنی هاست.

علاوه براین از دانشجوها بخواهیم به جای هفته آخر، هر هفته گزارش بیاورند که ایراد کارشان مشخص شود.

آقای دکتر کریم پور مدیر ارتباط با صنعت دانشکده مهندسی عمران: در دهه چهل که دانشکده علم و صنعت تاسیس شد ما دو سال مهندسی عمومی می خواندیم و بعد گرایش انجام می شد که شیوه جالبی بود و می تواند مد نظر قرار گیرد. مسئله دیگر این که ما باید کارگاه های دانشکده را فعال کنیم که خود می تواند حتی جایگزین کارآموزی شود. نکته دیگر این که خود دانشگاه می بایست از جاهای مهم بخواهد که از دانشگاه کارآموز بپذیرند.

آقای دکتر ملکی مدیر کارآموزی دانشکده مهندسی عمران: اگر ما بتوانیم با بعضی از دانشجویان واحد آموزش الکترونیکی دانشگاه که مسئولند و شرکت دارند ارتباط برقرار کنیم می توانیم در صورت نیاز کارآموز به آنجا بفرستیم. نکته دیگر این که اگر کسی فردی را از صنعت به دانشگاه آورد دانشگاه بتواند نهایت استفاده را از ظرفیت های او از جمله در زمینه کارآموزی ببرد.

آقای مهندس کوشکی کارشناس کارآموزی دانشکده مهندسی صنایع به نمایندگی از طرف آقای دکتر قنادپور مدیر کارآموزی: هرچند در بعضی از محل های کارآموزی به خاطر عملکرد خوب، دانشجو استخدام نیز شده است ولی در اکثر محل ها همکاری خوبی صورت نمی گیرد. نکته دیگر این که برای محل های کارآموزی اولویت بندی صورت گیرد و به عنوان مثال همه به ایران خودرو نروند.

آقای دکتر صفاردزفولی مدیر ارتباط با صنعت دانشکده معماری و شهرسازی: ما در دانشکده 4 رشته داریم معماری، شهـرسازی، مرمت و طـراحی صنعتی که فقط مورد آخر کارآموزی دارد. دانشکده ما به صنایع متـوسط و کـوچک مربوط می شود و متاسفانه در این صنایع نیز اکثرا با مونتاژ برخورد می کنیم که دیگر نفس طراحی را از بین می برد. البته مثلا ما با نیلپر کار می کنیم و خوب است ولی متاسفانه آبسال به مونتاژ روی آورده است. نکته دیگر این که استاد ما همان طور که به مقاله ISI توجه دارد می بایست به کارآموزی نیز توجه کند و دانشجو را با دقت و نظم صنعت آشنا کند.

خانم دکتر توفیقی مدیر کارآموزی دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز: آیا دانشجویی که کارآموزی را گذرانده می توان به کارورزی فرستاد؟

آقای دکتر گرشاسبی: جزو برنامه های مصوب واحد ما نیست ولی دانشکده خود می تواند در این زمینه اقدام نماید.

برگزاری نخستین رویداد ایده‌پردازی علوم جوی و اقیانوسی در حوزه های اقلیم شناسی، هواشناسی، اقیانوس شناسی و اقلیم فضایی در دانشگاه

برگزاری نخستین رویداد ایده‌پردازی علوم جوی و اقیانوسی در حوزه های اقلیم شناسی، هواشناسی، اقیانوس شناسی و اقلیم فضایی در دانشگاه دانشگاه…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

هشت − 5 =

فهرست