الگوی تضمین متقابل
شرکت بینالمللی سرمایهگذاری توسعه تجارت هیرمند به عنوان اولین شرکت سهامی عام دانشگاهی کشور با مشارکت دانشگاه علم و صنعت ایران و جامعه دانشگاهی از سال ۱۳۹۶ فعالیت عملیاتی خود را آغاز نموده است. فعالیت اصلی هیرمند کمک به توسعه کسب و کارهای دانش بنیان و تلاش در جهت تکمیل چرخه تولید ثروت در فعالیت های دانشگاهی است.
بر این اساس شرکت هیرمند به واسطه سهامداری دانشگاه علم و صنعت ایران و اعضای جامعه دانشگاهی کشور، تمرکز فعالیتهای خود را بر خلق و توسعه کسب و کارهای دانش بنیان و پشتیبانی از تلاش های نوآوارنه دانشگاهیان کشور بنا نهاده است. در این راستا و بنابر ماهیت گسترده فعالیت های علمی و دانشگاهی، زیرمجموعه های متعددی در شرکت هیرمند تشکیل شده و در حال فعالیت می باشند.
هیرمند با تکیه بر دانش، تخصص و تجربه مدیران خبره و صاحبنظران اقتصادی کشور در کنار همکاری و همیاری جامعه دانشگاهی، مصمم است با گام نهادن در مسیر سیاستهای کلان نظام و با هدف توسعه سرمایهگذاری بخش خصوصی و تعاونی، گسترش کارآفرینی صنعتی و خدماتی در فعال سازی ظرفیتهای بالقوه کشور؛ نقشی مستمر و موثر ایفا نماید.
معرفی الگوی تضمین متقابل
شرکت ها، اغلب برای رسیدن به رشد درآمدی و حفظ یا ارتقای حاشیه سود، تلاش های قابل توجهی را صرف نوآوری در فرایندها و محصولات خود می نمایند. با این حال، در بیشتر مواقع، نوآوری های محصولی و فرایندی هزینه بر و وقتگیر می باشند، چرا که این نوع نوآوری ها مستلزم سرمایهگذاریهای قابل توجهی در تحقیق و توسعه، منابع تخصصی، کارخانهها و تجهیزات جدید و حتی تمام واحدهای کسب و کار جدید هستند. با این وجود، بازده آتی این سرمایه گذاریها همیشه نامشخص است. به همین دلیل، شرکت سرمایه گذاری هیرمند الگویی را تحت عنوان تضمین متقابل طراحی کرده است که مطابق آن، شرکت تمامی هزینههای تحقیق و توسعه را به شرط تضمین خرید مقدار مشخصی از محصول توسط کارفرما تقبل کرده و فرایند توسعه محصول و یا فناوری را برعهده میگیرد. بدین صورت که کارفرما دیگر هزینه تحقیق و توسعه را پرداخت نکرده و تنها مشخصات و استانداردهای موردنظر محصول یا فناوری مورد نظر را تعیین میکند. سپس شرکت سرمایه گذاری هیرمند پس از دریافت تضامین مورد نظر با بهره گیری از ظرفیت های دانشگاهی و شرکای همکار برای توسعه دانش فنی مورد نیاز و رسیدن به مرحله تولید نمونه درخواست شده اقدام می نماید. پس از نیل به این مرحله و اخذ تاییدیه مورد نیاز از کارفرما، تولید محصول/ فناوری مورد توافق توسط شرکت هیرمند و شبکه تولیدی آن کلید می خورد.
به طور کلی در مدل تعامل هیرمند ۶ مولفه اصلی حضور دارد که در تعامل با شرکت کانونی یا همان هیرمند، الگوی تضمین متقابل را شکل می دهند. این مولفه ها شامل:
- صاحبان کسب و کار
- شبکه سرمایه گذاران همکار
- تولیدکنندگان دانش فنی
- Fab Lab
- شرکت های همکار(مشاوران، سازندگان و …)
- مرکز توسعه و عرضه نوآوری